Européringens logoIndiana Jones Tokai Macho

Meny

Start
Nyheter
Rasbeskrivning
Européspecial
Titelkatter
Årets Europé
Uppfödare
Avelshanar
Till salu
Fotoalbum
Styrelsen
Bli medlem
Europésnack
Om Européringen
Länkar

Trycksaker

Medlemstidning

Nr 1 skickas ut i mars-april
Manusstopp:
ca 15 mars

Nr 2 skickas ut i juni-juli
Manusstopp:
ca 15 juni

Nr 3 skickas ut i september-oktober
Manusstopp:
ca 15 september

Nr 4 skickas ut i slutet av december
Manusstopp:
ca 30 november

E-mail: redaktör

Broschyrer

Ringens broschyr

Adobe Reader

Européspecial 2019 i Uppsala 25/5

Européringen har den stora äran att bjuda in till européspecial i Uppsala lördagen den 25 maj i samband med SNRFs World Show.

Vi har bjudit in Tuuli Lundbäck Larva att bedöma våra specialklasser som i år kommer bli

- Bästa färg och mönster
- Bästa huvud
- Bästa pälskvalité
- Bäst balanserad kropp

Publikens favorit kommer även tas ut under dagen.

Bästa europé kommer tas ut av ordinarie domare på utställningen och presenteras innan panelen.

Om vi blir fler än 15 européer på utställningen kommer vi ha egen kategori på utställningen och kommer kunna visa upp vår underbara ras maximalt.

Medlemmar av européringen deltar i specialklasserna utan kostnad. Om man inte är medlem kostar det 50 kr per klass att delta och betalas på plats i européringens monter.

Inbjudan till utställningen finner ni här.

Anmälan till utställningen görs via SNRFs online-anmälan.

Kom ihåg att om ni är medlem i FIFe eller annan WCF-klubb att skicka bekräftelsen till er klubbs medlemssekreterare för att konfirmera medlemskap. Medlemskap i en kattklubb krävs för att kunna delta på utställningen.

Om ni har priser ni vill skänka till specialen får ni gärna höra av er till Aurora på sekreterare@europeringen.se.
Frågor om specialen eller utställningen skickas till Mia på borje.olivia@gmail.com.

Vi hoppas att många har möjlighet att komma och visa upp era fina européer och umgås med andra européentusiaster!Årets Europé 2017

Uträkningen för årets europé 2017 är nu klar. Det blev SC IP Eife's Ebenezar McCoy, DVM som knep den åtrovärda titeln. Stort grattis till denna stilige kille och ägare Eva Køhler!

SC IP Eife's Ebenezar McCoy, DVM

Årets Europé 2016

Uträkningen för årets europé 2016 är nu klar. Det blev för andra året i rad den stilige killen SC DK Boholdt Indiana Jones DVM som tog hem den åtrovärda titeln. Stort grattis!

SC DK Boholdt Indiana Jones DVM

Fler resultat hittar du här.

Européspecial 2017

Européringen tillsammans med Dackekatten inbjuder till Européspecial i Gislaved den 17:e juni! Anmälan öppnas från den 17/4. Inbjudan hittas här.

Européspecialen är en fint tillfälle att visa upp vår underbara ras och träffa andra européentusiaster både i Sverige och internationellt. Under dagen kommer det utses bästa europé och vi har även några specialklasser bara för européer. Européerna är fördelade på 2-3 domare och varje domare utser sin bästa europé oavsett ålder, färgvariant och klass. Dessa européer möts sedan i en europepanel där bästa europé utses inför full publik! Samtliga européer på utställningen deltar i detta moment.
Deltagande i specialklasserna är gratis för medlemar. För de som inte är medlemar går det givetvis att vara med ändå. Då är kostnaden 100 kr - motsvarande ett e-medlemskap* - och man får välja om man vill bli medlem i Européringen eller inte. Betalning för specialklasser görs på plats till någon i styrelsen.

De specialklasser våra fina katter tävlar i är:
- Bästa pälskvalité
- Bästa mönster och färg
- Bästa Europélook
- Charmigaste Europé

Varmt välkomna!

För frågor om Européspecialen kontakta Européringen på info@europeringen.se.
För information om utställningen kontakta Dackekattens representant Eva Kjällsdotter på eva@dackekatten.se

* e-medlemskap innebär att man är fullvärdig medlem i Européringen, men all information och vår medlemstidning skickas via e-post.

Ny styrelse Européringen

Under årsmötet valdes en ny styrelse för Européringen. Vi vill tacka Johanna Nilsson för sina år som ordförande och välkomnar Mia Isaksson som ny ordförande. Agnieszka Madej välkomnas igen till styrelsen.

Nyheter

Européringen kallar till årsmöte 2017

Årets årsmöte kommer hållas som telefonmöte den 23:e april. Kontakta sekreterare Aurora Wirefors sekreterare@europeringen.se för anmälan och information om deltagande i telefonmötet.

Varmt välkomna!

Européspecialen 2017

Årets Européspecial planeras hållas i Gislaved den 17:e juni och arrangeras i samarbete med Dacke katten. För att specialen skall bli av behöver vi på förhand veta intresset för arrangemanget då vi behöver vara minst 20 katter för att det skall bli av. Meddela oss via vår Facebook grupp, eller via mail (info@europeringen.se) med hur många katter som ni vill delta med.

Européringen finns nu på Facebook

För senaste nytt och snabbare uppdateringar besök oss på facebook! Sök på Européringen, det finns dels en öppen grupp och en sluten för diskussioner om rasen.

Årets europé 2016

Nu är det dags att skicka in din katts resultat för att vara med och tävla om årets europé 2016! Kopior på bedömningssedlar (minst 1 max 5) skickas till vår sekreterare Aurora. Det går också bra att skanna in sedlarna och skicka på följande adress: info@europeringen.se OBS! se till så att de inskannade filerna inte är större än 5 MB totalt! Skicka in senast 28 februari. Skicka gärna samtidigt in en bild på din katt i högupplöst format.

Testresultat

Européringen har börjat med att samla in testresultat (hitintills för HCM, blodgrupp och FIV/FeLV, har du testat för något annat får du gärna skicka in dessa resultat också) på européer. Dessa resultat publiceras endast i Europén (tryckt version).

Tanken med att samla in resultaten är att se om det finns ett behov av ett hälsoråd inom vår ras. Testresultaten skickas till Aurora Wirefors sekreterare@europeringen.se eller skicka via vanlig post, adress finns under Styrelsen.

Om du har en avelshane och vill att testresultaten ska stå med under avelshanar på hemsidan meddela detta när du skickar in resultaten eller skicka ett mail till info@europeringen.se.

Annonser på hemsidan

För att annonserna ska publiceras på hemsidan så måste vi få in kompletta uppgifter till annonserna. Uppgifterna mailas till info@europeringen.se.

Uppgifter för kattungar till salu:
När kullen är född/väntad/planerad
Föräldrarnas namn och färg
Vilka färger och kön kattungarna har

Uppgifter för avelshaneregistret:
Hanens namn och färg
Födelsedatum
Föräldrarnas namn och färg

Skicka även med kontaktuppgifter till dig själv. Är det något som inte stämmer på hemsidan eller om det står fel adress eller telefonnummer till dig är det bra att du anger på vilken sida (eller om det är flera sidor) det är fel på.


Hedenhös Virta


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

© Européringen